Eğitim

Eğitim Haberleri

Oğuzeli MYO teknik öğrencileri geziye katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu İşletme, Muhasebe ve Lojistik Bölümü öğrencileri ile Doç. Dr. Aslı Özpolat, Öğr. Gör. Ayca Özceylan, Öğr. Gör. Ayşe Nur Mercan koordinatörlüğünde Gaziantep Gümrük Müdürlüğü, Gaziantep Serbest Bölge ve Antrepo teknik gezisi düzenlendi.

Rektör Kızılay: 'Yıl içinde Çevre Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk devlet üniversitesi olduk'

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2022 yılındaki hizmetleri değerlendirdiği açıklamasında, Yıl içinde Çevre Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk devlet üniversitesi olduk' dedi.

Şehitkamil'deki 36 liseden 144 öğrenci kıyasıya yarıştı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Liseler Arası Münazara Yarışması'nda dereceye giren öğrencileri ve okullarını ödüllendirdi. Yarışmaya Şehitkamil'de bulunan 36 liseden 144 öğrenci katıldı.

Yabancılardan tıbbiyeye ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 519 araştırma görevlisinin 37'si yabancı uyruklu. Yabancıların çoğunluğunu Azerbaycan'lı oluşturuyor.

DÜ öğrencileri, musluklardan akan suyun yolculuğuna tanıklık etti

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınmayla birlikte gelişen su krizine dikkat çekmek ve suyun kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Su Arıtma Tesisleri'ne bir gezi düzenledi.

Kuran, GAÜN'lü öğrencilerle bir araya geldi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kariyer Planlama ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Öğrenci Ofisi ile Stichting Spark Derneği iş birliğinde hazırlanan konuşmacılığını Yazar Evrim Kuran'ın yaptığı 'Sosyal Uyum Projesi' etkinliği çok sayıda öğrencinin katılıyla gerçekleşti.

Diyarbakır'da tüm okullar kütüphaneye kavuştu

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullar arası imkn farklılıklarını azaltmak amacıyla başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi çerçevesinde Diyarbakır'daki tüm okullar kütüphaneye kavuştu.

Erdoğan'dan HKÜ'ye ödül

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Jandarmadan öğrencilere bilgilendirme

Malatya'da jandarma tarafından öğrenci ve öğretmenlere madde bağımlılığı siber suçlarla mücadele ile evlilik öncesi eğitim konularında bilgilendirme yapıldı.

MTÜ'de görev değişimi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Alaadin Polat, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Ersan Çiftçi, Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Oğuzhan Göktolga atandı.

Yüksekokul öğrencilerine pazarlama ve reklam semineri

Gaziantep Üniversitesi İslhiye Meslek Yüksekokulu'nde üniversite öğrencilerine Pazarlama ve Reklam konulu seminer verildi.

Kitaplar kütüphane raflarından iniyor

Kütüphanesiz okulun bulunmadığı Adıyaman'da, 135 bin öğrenci bu kütüphanelerdeki kitapları okuyarak sınava girecek.

Ücretsiz deneme sınavına 19 bin öğrenci katıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ortaokul öğrencilerine yönelik ücretsiz düzenledikleri deneme sınavına katılan öğrencileri ziyaret etti.

Üniversite adaylarından SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

Gaziantep Şehit Ali Polat Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, üniversite ortamını görmek ve eğitime ilişkin bilgi almak amacıyla SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

SANKO Okulları öğrencileri yüzmede başarıya doymuyor

SANKO Okulları öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi ve Yüzme İl Temsilciliği tarafından düzenlenen '11. Geleneksel 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluş Günü Yüzme Kurtuluş Kupası Yarışması'nda 4 birincilik, 6 ikincilik, 10 üçüncülük madalyası ve 1 ikincilik kupası kazandı.

Diyarbakır'da 20 farklı ülkeden gelen temsilciler ağırlandı

Diyarbakır'da kültürlerarası etkileşimin gerçekleşmesine katkıda bulunmak için özel bir okul 'International Intelligence' adlı proje çerçevesinde 20 farklı ülkeden gelen yabancı ülke temsilcilerini kendi okullarında ağırladı.

Tahmazoğlu Erzurum'da okuyan Şahinbeyli öğrencilerle buluştu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep dışında eğitim gören Şahinbeyli üniversite öğrencilerini bulundukları şehirlerde ziyaret etmeye devam ediyor.

Kadın eliyle değerli taşlar yeniden hayat buldu

Diyarbakır'da başlayan yarı değerli ve süs taşları işletmeciliği katma değer fırsatı doğurdu. Kadın eli değen taşlar hayat bularak takı ve süs eşyalarına dönüştü.

MTÜ'ye sözleşmeli personel başvurusu 29 Aralık son

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne (MTÜ) alınacak olan 43 sözleşmeli personel için son başvuru tarihinin 29 Aralık 2022 olduğu hatırlatıldı.

Toplam 3465 haber.