Sağlık

Sağlık Haberleri

28 İlde Cilt Kanserine Karşı Ücretsiz Ben Taraması Yapılacak

Türk Dermatoloji Derneğince, cilt kanserinin erken dönem tespit edilebilmesi için 28 il ve 47 merkezde ücretsiz "ben" taraması yapılacak.

Bahar Alerjisinin Astıma Dönüşmemesi İçin!

Toplumda saman nezlesi veya polen alerjisi olarak da adlandırılan bahar alerjisinin görülme sıklığı dünyada ve ülkemizde hızla artış gösteriyor.

Hipertansiyon Görülme Yaşı 20’Ye İndi!

Atar damarlardaki kan basıncının çok yüksek olması anlamına gelen hipertansiyon tüm dünyada ve Türkiye'de kardiyovasküler hastalıklar için en yaygın risk faktörü olmaya devam ediyor.

Dikkat! Bu Hastalık Gençlerde De Yaygınlaşıyor!

Birkaç yıl önce tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisi geride kalırken, ülkemizde bazı hastalıkların görülme sıklığını artırmasıyla kalıcı izler bıraktı.

Sağlıkçı iki anne doktor çocuklarıyla aynı hastanede görev yapıyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarından hemşire Güllü Soyşen ile Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Güney Avşar, doktor çocuklarıyla aynı hastanede görev yapıyor.

Baskıcı Aile Başarısızlık Korkusuna Zemin Hazırlıyor !

Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Dünyada Yaklaşık 350 Milyon Astım Hastası Bulunuyor

Dünyada yaklaşık 350 milyon kişiyi etkileyen astımın görülme sıklığının, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de arttığı bildirildi.

Bakan Koca: Uygulama Pazartesi Günü Başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek.

Modern Çağda Sağlığı Etkileyen 13 Hata!

Günlük işlerimizin telaşında, bir yandan teknolojideki baş döndürücü gelişmelerin nimetlerinden faydalanırken, diğer yandan modern yaşamın olumsuzluklarına maruz kalabiliyoruz.

D Vitamininin Fazlası Da Çok Zararlı!

Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar D vitamininin vücutta kemik sağlığından enfeksiyon hastalıklarını önlemeye, zihinsel gelişimden kanserde kontrolsüz hücre çoğalmasının azaltılmasına dek sağlığımız üzerinde son derece önemli işlevlere sahip olduğunu gösteriyor.

Talasemi ve demir eksikliği anemisi karıştırılmamalı

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Kliniği uzmanlarından Doç. Dr. Asu Fergün Yılmaz, toplumda sık görülen demir eksikliği anemisiyle talasemi taşıyıcılığının karıştırılmaması gerektiğini belirterek, basit kan testleriyle belirlenebilen bu iki hastalık arasındaki ayrımın yapılmamasının talasemi taşıyıcılarının gözden kaçmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Bahar Aylarında Astım Tetikleniyor!

Astım tüm yaş gruplarında görülen en yaygın kronik hastalıklardan biri. Dünya genelinde 300 milyonun, ülkemizde de 7 milyonun üzerinde astım hastası olduğu belirtiliyor.

Huzursuz Bağırsak Sendromu Yaşam Kalitesini Bozuyor !

Karın ağrısı,şişlik,tekrar eden ishal ya da kabızlık gibi belirtilerle kendini gösteren Huzursuz Bağırsak Sendromu,pek çok faktöre bağlı olarak tetiklenebilir.

Kontrolsüz Egzersiz Bu Sorunlara Yol Açabiliyor!

Özellikle pandemi dönemiyle birlikte, teknolojideki hızlı gelişmelerin de etkisiyle hayatımıza giren çevrimiçi egzersiz programlarına ilgi son yıllarda giderek artıyor.

Lösemi Hakkında Bilinmesi Gereken 8 Önemli Nokta!

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de çocukluk çağı kanserlerinde başı çeken löseminin son yıllarda görülme sıklığı giderek artıyor.

Zerdeçalın 11 faydası

Ana vatanı Çin ve Hindistan olan zerdeçal; öksürük, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere deri hastalıklarından eklem rahatsızlıklarına kadar çok geniş bir alanda kullanılıyor.

57 yıllık Nokta ebe meslek heyecanını bebeklerle yaşatıyor

İzmir'de yaşayan 72 yaşındaki ebe Nokta Asak Bingöl, 57 yıldır aynı heyecanla doğumhaneye girerek bebekleri anneleriyle buluşturuyor.

Kimyasal deneylerin beklenenden daha önce tamamlandığını belirleyen cihaz üretildi

Malatya'da İnönü ve Turgut Özal üniversitelerinden 7 bilim insanı, kimyasal deney sürelerinin daha erken tamamlandığını tespit eden cihaz geliştirdi.

Kalp Sağlığı Hakkında Doğru Sanılan 7 Hatalı Bilgi!

Kardiyovasküler hastalıklar dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olmaya devam ediyor ve günümüzde tüm küresel ölümlerin yaklaşık 1/3’ünü oluşturuyor.

Toplam 3611 haber.