Vekaletname Talep Edenlere Lütfen İtibar Etmeyiniz

Malatya Baro Başkanı Av. Onur Demez yaptığı yazılı açıklama ile Depremi fırsata çevirmek isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek vatandaşları uyardı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

   Malatya Baro Başkanı Av. Onur Demez yaptığı yazılı Basın açıklaması ile Depremi fırsata çevirmek isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek vatandaşları uyardı.

Başkan Av. Onur Demez açıklamasında; 

saygıdeğer ve kıymetli vatandaşlarımız;

         06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler ile ülkemizdeki en büyük faciayı yaşadık ve kayıplarımız ile yaşamaya devam ediyoruz. 

           Depremin ilk gününden itibaren malatya barosu olarak milletimize ve vatandaşlarımıza destek vermek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. bundan sonraki süreçte de milletimize ve vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye kararlılıkla devam edeceğiz. 

           Üzülerek dile getirmekteyiz ki deprem nedeniyle malatya barosuna kayıtlı üç meslektaşımızı, diğer baro mensubu pek çok meslektaşımızı ve vatandaşlarımızı kaybettik. ayrıca pek çok meslektaş ve vatandaşımız bu faciada yaralanmıştır ve tedavi süreçleri devam etmektedir. 

           Ülkemizde meydana gelen bu facia sebebi ile meslektaş ve vatandaşlarımızı kaybetmenin derin ve tarifsiz acısını yaşamaktayız. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza allahtan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

           Kaybettiğimiz canlarımızın isimleri ve anısı sonsuza kadar zihinlerimizde yaşayacaktır. Bu acıyı sizlerle paylaştığımızı yineleyerek, hukuki sürecin devam ettirilmesi, deprem kaynaklı yıkım ve hasarlara ilişkin delillerin toplanması ve vatandaşlarımızın hukuki haklarının korunabilmesi için Malatya barosu olarak yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz.  

        Yaşanan deprem faciası kaynaklı hukuki süreçler devam etmekte olup, hukuki sürece ilişkin vatandaşlarımızın Malatya barosuna kayıtlı avukatlarımız aracılığı ile sorunların çözümü noktasında görüşebileceklerini, bu konuda gerekli hukuki adımları atabileceklerini, hukuki sürecin açılan bir kısım mahkemeler ile devam ettirildiğini bildiririz.

         Bu sebeple deprem bölgesinde vatandaşlarımızla iletişime geçerek doğrudan veya aracı-takipçiler vasıtasıyla vekaletname talep edenlere lütfen itibar etmeyiniz. 

           Deprem sonrasında özellikle sosyal medyada oldukça bilgi kirliliği yaşanmakta olup maalesef bu felaketi fırsata çevirmeye çalışan şahıslarla karşılaşmaktayız. Felaketi fırsata çevirmeye ve vatandaşlarımızın tarifsiz acılarından yararlanmaya çalışmak en hafif tabiri ile ahlak yoksunluğudur!

            Deprem felaketi nedeniyle ailelerini, sevdiklerini kaybeden vatandaşlarımızdan isteğimiz, tanıdıkları, bildikleri avukatlara başvurmaları ve tarifsiz acılarının etkisiyle, bu şahıslara itibar etmemeleridir. Tüm bu açıklamalar ışığında;

         Deprem faciasını yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, malatya barosu olarak yanınızda olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.

                                             AV. ONUR DEMEZ
                                   MALATYA BAROSU BAŞKANI 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN