Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı'ndan 'Vefa Zamanı' Etkinliği

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından sosyal ve kültürel etkinlik kapsamında geleneksel hale getirilmesi amacıyla başlatılan 'Vefa Zamanı' etkinliklerinin ilki İstanbul'da vakfın genel merkezinde gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

 Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı “Vefa Zamanı” etkinliğinin ilkinde yazmış olduğu "Gökyüzüne Dokunurduk Babik'te” kitabını Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı Kültür Yayınları bünyesinde yayınlatarak gelirini vakfa burs olarak bağışlayan Pütürgeli başarılı iş insanı Ziya Akşahin konuk edilerek vakfın vefa plaketi takdim edildi.

-“ Vefa; unutmamaktır…”

         Pütürgeli çok sayıda iş insanının katıldığı etkinliğin açılışını yapan Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, “Sanal dünya kurulduktan sonra birbirimize dokunmak azaldı, bunu arttırmak ve bu çatının altında geleceğe doğru hazırlık yapmak için sizi yorduk. Biz bu toplantılarımızın ilkini yapıyoruz. Bu toplantılarımızın adı ‘Vefa zamanı.’ Vefa; unutmamaktır, zor günde sırt dönmemektir. Vefa; kapıları örtmemektir, her acının yanında dostluğun yanında göğüs germektir. Vefa; yaraya merhem, susuza su ve vefa anlamak demektir, anlayabilmek demektir. Vefa; bir diken için gülü atmamaktır, vefa herkes çekip gittiğinde çıkıp gelmektir.” diye konuştu.

-“Vefa Zamanı toplantılarımızı sürdürülebilir yapmak istiyoruz”

        Dr. Şener konuşmasından şunları söyledi; “Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı olarak yaklaşık 30 senedir varlığı olan, dönem dönem yükselen, dönem dönem duraklama olan bir süreç geçmiştir. Bugüne kadar taş üzerine taş koymuş kim varsa hepsinden Allah razı olsun, rahmete gidenlere Allah gani gani rahmet eylesin, içimizde olanlara da Allah selamet versin. İmkan oldukça Vefa Zamanı Toplantılarımızı bugüne kadar emeği geçen ağabeylerimizi, arkadaşlarımızı 3’er, 4’er vakfımıza davet ederek burada sohbet edip, vakfımızın vefa plaketini takdim etmek istiyoruz.

        Vefa Zamanı toplantılarımızı sürdürülebilir yapmak istiyoruz. Vahşi kapitalizm ve sanal dünya gerçekten birbirimize dokunmayı, birbirimizi görmeyi ve kaynaşmayı unutturdu. İşte bu ölçüleri de göz önünde bulundurarak genç evlatlarımızın elinden tutup yarınlarımızın teminatları olarak destek olmaya çalışacağız. Vakfımız, Pütürge’mizin ve Doğanyol’umuzun her köşesinden gelen gençlerimizin sığınığından öte dertleşme imkanı olacak, Pütürge’mizin yetiştirmiş olduğu hayırsever büyüklerini tanıyacaklar.”

-Akşahin; “Gençler siz yeterki çalışın, talepte bulunun, farkındalık yaratın”

       Vefa Zamanı toplantısının ilkinde konuk edilen Pütürgeli hayırsever ve başarılı iş insanı Ziya Akşahin, “Ben özelikle gençler için söylüyorum, yaşlılar buldular gördüler, geçirdiler, önemli olan gençleri yönlendirmek.  Genç deyince;, bizim yaşadığımız gençlik anlamında söylemeyeceğim, gençler sizin geleceğiniz çok, çok aydınlık. Bizim gençliğimizin zamanında, o yoklukta hiç kimseye minnet etmedik, kendi dertlerimizle, kendi imkanlarımızla baş başa kaldık ve başardık.

       Sıkıntılar yaşadık, gerçekten zorluklar yaşadık, keşke şu anda sizin durumunuzda olsaydık. Dijital dönemdeyiz, iletişim çok kolay, bilgiler hep avucunuzun içinde. Sizin bunlardan çok iyi yararlanmanız lazım, çok iyi çalışmanız lazım. Ben 68 kuşağıyım, 68 kuşağı olduğum için çok gurur duyuyorum. Biz 68 kuşağı zorlukları yaşadık, sıkıntıları yaşadık, yoksullukları yaşadık, ama hiç kimseye minnet etmedik. Sizlerin bugünkü bu şartlardan dolayı çok daha iyi olmanız gerekiyor. Gençlerimiz bu fırsatları kaçırmasın iyi değerlendirsin. Buradaki vakıf üzerinden öğrencilere bir katkım olduysa ne mutlu bize, çok gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Gençler siz yeterki çalışın, talepte bulunun, farkındalık yaratın.” dedi.

       Pütürgeli hayırsever iş insanı Ziya Akşahin’ine Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı’nın Vefa Plaketini Pütürgeli iş insanı Hikmet Tanrıverdi takdim etti.

        Toplantıda Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı’nın eğitim projesine hayırsever iş insanı Nevzat Demirtaş’a da teşekkür plaketi takdim edildi. Toplantı da Ziya Akşahin, geliri Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfına bağışlanan "Gökyüzüne Dokunurduk Babik'te” kitabını imzaladı. Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN