Malatya Küllerinden Doğuyor

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde olan deprem büyüklüğünü 7,4 olarak açıkladı. Malatya Depremden etkilendi. Kent merkezinde binalar ve vatandaşlar etkilendi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde olan deprem büyüklüğünü 7,4 olarak açıkladı. Malatya Depremden etkilendi. Kent merkezinde binalar ve vatandaşlar etkilendi. 
           BİMYAD Genel Başkan Yardımcısı Gazeteci ve yazar Resul Özbey Malatya’da Depremde zarar gören kent Malatya’yı karış, karış gezerek vatandaşlarla sohbet etti. 
         Depremde en fazla unutulan kesimin Basın mensuplarının depremde yoğun mesai harcadığını ifade eden BİMYAD Genel Başkan Yardımcısı Gazeteci - yazar Resul Özbey” Depremin üzerinden 148 gün geçti. Yaralar hızla sarılmaya başlandı. 
         Kent merkezimiz ve Şehrimiz küllerinden yeniden doğuyor. Deprem sonrası vatandaşlarımız kentimize geri dönmeye başladı. Cadde ve sokaklarımız artık daha yoğunluk yaşanıyor. Şehrimizde Basın mensuplarımız gece gündüz demeden dürüst, özverili ve ilkeli yayınlar yapmaya halkı bilgilendirmeye aralıksız devam ettiler. 
           Başta il dışındaki hemşerilerimizden olmak üzere Türkiye’mizin her ilinden yardımlar geldi, arama kurtarma ekipleri canla başla çalıştığına şahit oldum. Malatya Valisi Şahin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan gece gündüz demen uyumadan görevinin başında olduğuna basın mensubu olarak şahit oldum. 
            Kent merkezinde artık morallerin yüksek olduğunu şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 72 destek veren Malatya’mız şimdi TOKİ ve evlerin yapılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Malatya artık krizi fırsata çevirecek bu şehrin başta trafik sorunu, çarpık kentleşme ve Şehrin yeniden imarını dizayn edecek donanıma ve ekibe sahiptir. 
         Şehrin dinamikleriyle birlikte yeniden ayağa daha güçlü kalkacaktır. Bizler Malatyalıyız, Bitti demeden hiçbir şey bitmez. Tüm emeği geçen gazeteci arkadaşlarımıza yetkililere canla başla çalışan kurumlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN