Koyun Keçi Birliğinde Soykütüğü Porojesinde Bilgilendirme Toplantısı

Koyun Keçi Birliğinde Soykütüğü Porojesinde Bilgilendirme Toplantısı

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Soy kütüğü projesinin Islah projesine devredilmesi nedeniyle ve yeni bir ıslah 3. projesi açılımı ve ilimize kazandırılması hakkında birlik binasında Tarım ve orman il müdürü Tahir MACİT, Proje lideri Prof. Dr. Zeki ERİŞİR, Hayvan sağlığı şube müdürü Selami AYGEN, Tarım il müdürlüğü teknik personellerin ve soykütüğündeki yetiştiricilerin katılımı ile birlik binasında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda bir konuşma yapan Tarım ve orman il müdürü Tahir MACİT sözlerine şöyle başladı;

       Soy kütüğü projesi ile ıslah projesinin birleşimi hakkında buraya toplandık yeni projeler için hazırlıklarımızı yapıyoruz Öncelikle toplantının hayırlı olmasını diliyorum üretmek zorundayız. Tarım teşkilatı ve Birlik olarak sizlere destek sağlıyoruz çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz teşekkür ediyorum dedi.

Toplantıda şartlar ile ilgili konuşma yapan Proje Lideri Prof. Dr. Zeki ERİŞİR sözlerine şöyle devam etti ;

       Malatya da 2 ıslah projemiz var 3. Projemizin açılımı için burada toplanmış bulunmaktayız soy kütüğü projesindeki yetiştiricilerimizin ıslah projesine dahil edilmesi için toplandık, Tarım ve Orman Bakanlığımızın da onayı ile şartları uyanları Halk elinde ıslah projemize dahil edeceğiz inşallah hayırlısı olsun dedi.

       Daha sonra saha çalışmaları ve şartlar ile ilgili bir konuşma yapanTarım platformu ve birlik başkanı İhsan AKIN sözlerine şöyle başladı; 

        Soy kütüğü ile ilgili yeni gelişme ve çalışmamız var bu anlamda ıslah projesi şartlarını sağlayan yetiştiricilerimizin Tarım ve Orman Bakanlığımızın onayı ile yeni ıslah 3. projemize katacağız. Asıl amaç görevini yerine getiren gerçekleştiren yetiştiricilerimizin desteklenmesi olacaktır. Desteklerin artırılması için gerekli görüşmelerimizi yaptık sürü büyütme desteklerimiz iki çoban desteği iki katına çıkmıştır. Memleketimize hayırlı olsun Tarım il müdürlüğümüze ve ekibine yaptığımız çalışmalarda desteklerinden dolayı teşekkür  ederiz dedi.                                                                                               

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN