Sağlık

Sağlık Haberleri

En Sinsi Şiddet Çocuğa Küsmektir !

Şiddetin pek çok şekli ve derecesi vardır.Psikolojik şiddette bunlardan biridir.

Gripten sonra kalp krizi tehlikesi!

Kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerde, özellikle soğuk kış aylarında belirgin bir artış yaşanıyor.

Malatya'da Büyükşehir Belediyesi İHH'ya 14 bin 264 kutu ilaç verdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, savaş bölgelerine gönderilmek üzere 14 bin 264 kutu ilaçı, İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) teslim etti.

Kırmızı Göz Tehlikesinin Belirtileri Ve Korunma Yolları

Sonbaharın getirdiği serin hava ve yağışlarla birlikte birçok sağlık sorunu da beraberinde geliyor.

Cumhuriyetin 100. Yılında 1923 Kan Bağışı Hedefleniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)’de düzenlenen ‘Cumhuriyetin 100. Yılında 1923 Kan Bağışı Kampanyası’ 29 Ekim’e kadar sürecek.

İdrar Kaçırma Sorununda Ameliyatsız Yöntem!

Karın içi basıncının artması sonucu istemsiz olarak idrarı tutamamak ‘idrar kaçırma’ olarak adlandırılıyor. Kadınlarda idrar kaçırma yaşlılığın normal bir sonucu olarak görülüyor.

Bel Sağlığını Tehdit Eden 10 Hatalı Alışkanlık!

Sonbaharın gelmesiyle birlikte soğuyan hava pek çok hastalığa davetiye çıkarmasının yanı sıra omurga sağlığımızı da tehdit ediyor.

Fıtık Oluşumunu Tetikleyen Faktörlere Dikkat !

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz konu ile ilgili bilgiler verdi..

Ruh Sağlığının En Güçlü İlacı: Gülmek

Doktor muayenesinden laboratuvar hizmetlerine, evde bakımdan fizik tedavi ve rehabilitasyona, ihtiyaç duyduğunuz tüm sağlık hizmetlerini ayağınıza getiren Bir Adım Sağlık, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününde herkesi bol bol gülmeye çağırıyor.

Ağızdaki ağrılar, kanser belirtisi olabilir

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, ağızda kola, çay, salata tüketildiğinde oluşabilen ağrı ve kızarıklıkların, kanser belirtisi olabileceğini belirterek, 6 ayda bir diş hekiminin yapacağı kontrollerin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Bu Hastalık Her 5 Kadından Birinde Görülüyor!

Günümüzde en yaygın kadın hastalıklarından biri olan ve özellikle doğurganlık çağındaki kadınlarda sık görülen Polikistik Over Sendromu, sivilce oluşumundan kilo artışına, insülin direncinden kolesterol yüksekliğine dek birçok soruna yol açabiliyor.

Meme Kanserini Yenen Hastalar Bu Kanser Türü İle Karşı Karşıya!

Ülkemizde her 8 kadından biri hayatı boyunca meme kanseri tanısı alıyor. Meme kanseri tedavisini tamamlayan hastaların yumurtalık kanseri riski ile de karşı karşıya olabileceğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, bu hastaların jinekolojik takiplerin uygun bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Akciğerlerde Sertleşme Solunum Yetmezliğine Yol Açabilir!

Toplumda ‘akciğerlerde sertleşme’ olarak bilinen pulmoner fibroz tedavide gecikildiğinde solunum yetmezliğine yol açabilen bir hastalık.

Kemik Metastazında Yeni Gelişen Yöntemler!

Halk arasında ‘kanserin kemiğe sıçraması’ olarak bilinen kemik metastazının görülme sıklığı günümüzde giderek yaygınlaşıyor.

Depresyon kişiyi sosyal izolasyona itiyor

Depresyonda en çok karşılaşılan semptomlardan birinin hiçbir şeyden zevk almama olduğunu ifade eden uzmanlar, isteksizlik ve mutsuzluk hissine dikkati çekiyor.

Kalp nakli bekleyen hasta organ bağışıyla hayat buldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen bağışçının kalbiyle hayat bulan hasta Ramazan Cıcığ'a ilişkin paylaşımda bulundu.

Düzenli İlaç Kullanımına Rağmen Düşmeyen Tansiyon Kontrol Altına Alınıyor!

Koroner arter hastalığından kalp krizine, anevrizmadan böbrek yetersizliğine, inmeden görme kaybına… Uzun yıllar hiçbir belirti vermediği için ‘sinsi hastalık’ olarak nitelendirilen hipertansiyon vücudumuzda geri dönüşümsüz hasara, dahası ölüme bile neden olabilen ciddi bir hastalık.

Gebeler ve emziren annelere grip aşısı olun tavsiyesi

Grip aşısının gebeliğin düşükle sonuçlanma ya da erken ve düşük doğum riskini artırmadığının ve güvenli olduğunun bilimsel araştırmalarla kanıtlandığı bildirildi.

Anne Babalar Dikkat! Tablet, Telefon Ve Bilgisayar Oyunları Bu Sorunları Artırdı!

“Odasında tek başına yatmaya korkuyor!”, “Her gece yanımıza geliyor!”, “Gece ışığını kapattırmıyor!”… Son yıllarda pek çok anne baba aynı dertten muzdarip.

Toplam 3593 haber.