Sağlık

Sağlık Haberleri

Meniere Hastalığı İhmale Gelmez!

Kulaklarınızda basınç hissediyor, günden güne değişen işitme kaybı yaşıyor, kulağınıza deniz kabuğu tutmuşçasına hışırtı ve uğultu duyuyor, uzun süreli baş dönmesi krizleriyle boğuşuyor, ataklar sırasında kendinizi saatlerce lunaparkta roller coaster’a (hız treni) binmiş gibi mi hissediyorsunuz!

Ambulans helikopter erken doğan bebek için havalandı

Malatya'nın Darende ilçesinde doğduktan hemen sonra solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Malatya'ya sevk edildi.

Sağlık çalışanları İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti

Malatya'da sağlık çalışanları İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti

Kış Depresyonuna Karşı 6 Etkili Önlem!

Güne yorgun uyanıyor, iştahınızı kontrol edemiyor, yaptığınız işe odaklanamıyor, endişeli ve öfkeli hissediyor, sosyal ilişkilerinizde sorunlar mı yaşıyorsunuz?

112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezi 9 ayda 285 bin çağrı aldı

Kayseri Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezi, yılın ilk 9 ayında aldığı 285 bin çağrının yüzde 97'sini karşıladı.

Kışın Metabolizmayı Canlandırmanın 6 Püf Noktası!

Havaların iyice soğuyup günlerin kısaldığı bugünlerde pek çok kişide iştah artışı nedeniyle daha fazla yemek yeme eğilimi meydana geliyor.

Normal Doğumu Destekleyen 7 Altın Öneri!

Son yıllarda normal doğuma yönelen anne adaylarının sayısı giderek artıyor.

Şah Damarı Tıkanıklığı Ölüm Riskini Artırıyor

Asya Vasküler Cerrahi Derneği (ASVS) Başkanı Prof. Dr. Hakkı Tankut Akay, dünyada kardiyovasküler hastalıklarda kalp dışındaki ölümlerden sonra ikinci sırada şah damarı tıkanıklığının yer aldığını belirterek, rutin kontrollerin hayat kurtardığını bildirdi.

Öfkenizi Kontrol Etmenin 10 Etkili Yolu!

Gün içerisinde kaç kere kendinizi ‘sesinizi yükseltmiş, çenenizi ve yumruklarınızı sıkmış, kaşlarınızı çatmış buluyorsunuz?

Uyku Esnasında Kilo Vermeyi Sağlayan 12 Etkili Yöntem

Kilo vermek ve ideal kiloda kalmak sağlıklı bir yaşamın ilk basamağını oluşturuyor.

Çocuklarda Orta Kulak Enfeksiyonu İşitme Kaybına Neden Olabilir!

Kış mevsiminde havaların soğumasıyla birlikte artan enfeksiyon hastalıkları çocuklarda kulak ağrısının en yaygın nedeni olan ve tıp dilinde ‘otitis media’ olarak adlandırılan orta kulak enfeksiyonunu tetikleyebiliyor.

Şifa Kaynağı Ihlamurun 5 Önemli Faydası

Çiçekleri ve yaprakları demlenerek hazırlanan ıhlamur, yüzyıllardır öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Omzunuz Donmuş Olabilir!

Aniden ortaya çıkıyor, omuz ekleminde oluşturduğu sertlik ve şiddetli ağrının yanı sıra eklem hareketlerinde büyük ölçüde kayba neden oluyor.

Çocuklarda Kansızlık Okul Başarısını Düşürüyor!

Çocuklarda kansızlık (anemi), en sık görülen kan hastalıklarında ilk sırada yer alıyor.

Bugünlerde En Sık Görülen 5 Cilt Sorunu!

Sonbaharda hızla düşen nem seviyesiyle birlikte oluşan deri sorunlarının başında atopik dermatit yani egzama geliyor.

Nedeni Hassas Bağırsak Sendromu Olabilir!

Halk arasında ‘Hassas Bağırsak Sendromu’ olarak bilinen İrritabl Bağırsak Sendromu, bağırsak hareketlerinde ortaya çıkan değişimle karakterize olan ve hayat kalitesini ciddi boyutlarda düşürebilen bir sağlık sorunu.

Pankreas Kanserinin Tedavisinde Hayat Kurtaran Gelişme!

Günümüzde ölüme en sık neden olan kanserler arasında 4. sırada yer alan pankreas kanserinin 2030 yılı itibariyle, cinsiyet ayrımı olmaksızın, 2. sıraya yükseleceği öngörülüyor.

Diz sağlığında kişiye özel tedavi planı önemli!

Vücudumuzun neredeyse tüm yükünü çeken dizlerimiz günümüzde artık sadece yaşlılıkta değil, genç yaşlarda da alarm veriyor!

Madeni para yutan çocuk hastanedeki müdahaleyle kurtarıldı

Hatay'da oyun oynarken yuttuğu madeni para yemek borusunda kalan 2,5 yaşındaki çocuk, hastanedeki müdahaleyle sağlığına kavuştu.

Toplam 3582 haber.