Sağlık

Sağlık Haberleri

Karaciğer Yağlanmasına Karşı 5 Etkili Önlem!

Son yıllarda gerek sağlıksız beslenme gerekse hareketsiz yaşam tarzı derken karaciğer yağlanması sorunu yaşayanların sayısı hızla artıyor!

Çocuklarda Bademcik Ameliyatı Ne Zaman Yapılmalı?

Vücudumuzun savunma organlarından biri olan bademcikler, burun ile ağızdan giren mikropları yakalamak ve süzmek gibi son derece önemli işleve sahipler.

7 aylık bebeğin kafatasındaki şekil bozukluğu 5 saatlik ameliyatla giderildi

Van'da 7 aylık bebeğin alnının ön tarafının erken kapanması nedeniyle kafatasında oluşan şekil bozukluğu, 5 saat süren trigonosefali ameliyatıyla düzeltildi.

Eğlenceli ve Verimli Bir Yarı Yıl Tatili İçin 7 Etkili Öneri!

Okullarda eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısı cuma günü çalacak karne ziliyle tamamlanırken, öğrenciler için heyecan dorukta! Onlar karne ve tatil heyecanının coşkusunu şimdiden hissederken, veliler açısından ise bu süreç kimi zaman güç olabilecek durumlar ortaya çıkarabiliyor.

Kadınların Önemsemesi Gereken 7 Ciddi Sinyal!

Kadın hastalıklarında erken teşhis ve tedavi hayat kurtarıyor. Ancak geç kalındığında tedavisi oldukça güçleşen ciddi hastalıkların belirtileri kadınlar tarafından ‘strestendir’ veya ‘önemli bir sorun yoktur’ düşüncesiyle göz ardı edilebiliyor. Oysa dikkate alınmayan adet düzensizliği, ara kanamalar ve sık idrara çıkma gibi belirtiler ciddi

Başkan Güder: 'Eskimalatya Semt Polikliniği 22 Mahallenin Yükünü Alacak'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Eskimalatya’da Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettiği alanda yapımı tamamlanan Eskimalatya Semt Polikliniği hizmete girdi.

Takıntılarınız günlük yaşantınızı çekilmez kılıyorsa!

Ellerinizin sürekli mikrop içinde olduğunu düşünüyor ve bunu önlemek için kendinizi engelleyemez şekilde sürekli yıkıyorsunuz! Sık sık sevdiklerinizi kaybedeceğiniz korkusuna kapılıyor ve bunu kendinizce engellemek için bazı anlamsız hareketler yapıyorsunuz.

Sağlık Bakanı Koca, Gazzeli 85 hasta ve yaralının Türkiye'ye getirileceğini bildirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazzeli 85 hasta ve yaralının bu akşam Türkiye'ye getirileceğini bildirdi.

Malatya'da depremden sonra yapılan semt polikliniği 22 mahalleye hizmet verecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremden etkilenen Malatya'nın merkez Battalgazi ilçesinde, yapılan semt polikliniği 22 mahalleye birinci basamak sağlık hizmeti verecek.

İç kulakta başlayıp beyin sapına baskı yapan

Azerbaycan’da yaşayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Aytakın Gahramanov, bugüne kadar dünyada sadece 200 kişide görülen ve kulak kemiğini delebilecek kadar agresif büyüyen ‘endolenfatik kese tümörü’ ile 19 yaşında tanıştı! İç kulakta gelişen ve işitme kaybından yüz felcine kadar çok ciddi sorunlara yol açan kötü huylu tümör kısa sürede temizlenmezse genç kız hayatını kaybedecekti.

Armut Kalp Sağlığına İyi Geliyor!

Uzman Diyetisyen Pınar Demirkaya konu hakkında bilgiler verdi.

Kışın Cilt Bakımının 9 Püf Noktası!

Kış aylarında cildimiz gün boyu hem soğuk hem de sıcak ortamların olumsuz koşullarına maruz kaldığından her zamankinden daha fazla yıpranmaya açık hale geliyor.

Kış Diyetinde Kaçınılması Gereken 8 Hata!

Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte gerek fiziksel aktivitelerde azalma gerekse bol kalorili yiyecekler tüketilmesi derken kilo artışı kaçınılmaz oluyor.

Her bel ağrısı, bel fıtığı değildir!

Öksürürken, hapşırırken hatta dişinizi fırçalarken bile bel fıtığının kapınızı çalabileceğini biliyor muydunuz?

Uykusuzluk Bir Hastalık Değildir!

Uykusuzluk sorunu çoğu kişi tarafından bir hastalık sanılsa da, aslında birçok hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkıyor.

Hareket Bozukluklarına ‘Beyin Pili’ Yöntemi!

Su içmek, yemek yemek, yürümek, yazı yazmak, oturup kalkmak… Günlük en temel ihtiyacımız olan ve kolaylıkla yapılan bu hareketler bazı kişiler için adeta imkansız hale gelebiliyor.

Tansiyon ve Diyabete Karşı Egzersiz Yapın, Sağlığınızı Koruyun

Kalp hastalıkları, tansiyon ve diyabet dünyada sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Hareketsiz yaşam ve fazla kilo sebebiyle bu hastalıkların görülme yaşı giderek daha da düşüyor.

Bu Kanseri Aşı İle Önlemek Mümkün!

Son yıllarda görülme sıklığı giderek yaygınlaşan Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri, dünya genelinde 45 yaş altı kadınlarda en fazla karşılaşılan ikinci kanser türü olarak karşımıza çıkıyor.

Malatya Kültür Mirası Okulu Başlıyor

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu tarafından “Malatya Kültür Mirası Okulu” 06 Ocak 2024 – Cumartesi günü saat 13.00’de Malatya Kent Konseyi’nde ilk dersine başlıyor.

Toplam 3582 haber.