Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Bağlar Belediyesi riskli yapıları yıkmaya devam ediyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, çeşitli nedenlerle terk edilmiş, vatandaşlar için risk oluşturan yapılar ile Elazığ'da meydana gelen depremden sonra çatlaklar oluşan ve yıkılma tehlikesi bulunan bir caminin de yer aldığı 15 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Dükkanlar kapandı, sokak hayvanlarının imdadına temizlik ekipleri yetişti

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesine bağlı temizlik ekipleri, iş yerlerinin kapalı olmasından dolayı aç kalan sokak hayvanlarına süt ve mama verdi.

Leylekler, Elazığ'a döndü depremin yıktığı yuvalarını yapmaya başladı

Elazığ'da yıllardır aynı direğe yuva yapan leylekler, havaların ısınmasıyla birlikte geri döndü, depremde yıkılan yuvalarını yapmaya başladı.

Kırsal bölgelerde yapılan menfezler sel baskınlarını önledi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi'nin önceki yıllarda sel baskınları ve doğa olayları nedeniyle sıkıntı yaşayan kırsal bölgelerdeki yerleşim yerlerine kış mevsimi öncesinde yaptığı menfez köprüler sayesinde bu kez sel baskınları yaşanmadı, ulaşım aksamadı ve tarım arazileri zarar görmedi.

Uzmanlar çöl çekirgeleri istilasına karşı uyardı

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, başta İran olmak üzere Ortadoğu'da sürü olarak büyük tehdit oluşturan çekirge sürüsü hakkında yaptığı açıklamada, 'Afrika çöl çekirgeleri güney sınırlarımız için her zaman bir tehdittir dedi.

Meteorolojiden 5 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman için kuvvetli,çok kuvvetli VE şiddetli yağış uyarısı yaptı.

Elazığ'da bahar havası, ağaçlar çiçek açtı

Elazığ'da havaların ısınmasıyla birlikte ağaçlar çiçek açtı.

Elazığ'da son yılların en büyük turnası yakalandı, 2 metre, 138 kilo

Elazığ'da Keban Barajı Gölü'nde ava çıkan balıkçıların oltasına son yılların en büyük turnası takıldı. 138 kilogram ağırlığında yaklaşık 2 metre uzunluğunda olan turna görücüye çıktı, vatandaşlar fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Çiçek satan kız çocuğuna sürpriz bisiklet hediyesi

Diyarbakır'da, sosyal medya üzerinden toplanan Çocuklar Üşümesin Platformu üyeleri, sokakta çiçek satan 12 yaşındaki Sonda'nın bisiklet hayalini sürprizle gerçeğe dönüştürdü.

Yerde bulduğu döviz ve altınları sahibine teslim etti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Şükrü Özmez isimli vatandaş, yerde bir kesenin içinde bin 600 euro, bin dolar ve bir miktar altın buldu. Sosyal medya üzerinden miktar belirtmeden para bulduğunu duyuran Özmez, kendisine telefonla ulaşılması üzerine paraları sahibine teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi temizlik araçlarını dezenfekte etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, temizlik hizmetlerinde çalıştırılan çöp sıkıştırma ve toplama, çöp taşıma tırları, kontrol pikapları, motosikletler, traktörler ile yol süpürge araçlarını dezenfekte etti.

Bağlar Belediyesinden okullarda yeşil alan seferberliği

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, eğitim kurumlarında yeşil alan bilincini oluşturmak amacıyla fidan dikme çalışması başlattı.

Depremzedenin köpek sevgisi, onlardan ayrılamıyor

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası evleri ağır hasar gördükten başka yere taşınmak zorunda kalan 52 yaşındaki Fikri Çayır, 7 yıldır eski evinde beslediği köpeklerinden bir an olsun ayrılamıyor.

Kulp'ta badem ağaçları erken çiçek açtı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle badem ağaçları çiçek açtı.

Silvan'da bağ budama dönemi başladı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bağ budama dönemi başladı.

Silvan'da badem ağaçları çiçek açtı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı.

Depremin evsiz bıraktığı sporcu kardeşler, yeni madalyalar için antrenmanı bırakmıyor

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından evleri ağır hasar alıp yıkılan Milli Kick Boksör Zelal Şengür ve sporcu kardeşleri, yeni madalyalar için antrenmanlarına ara vermeden devam ediyor.

Ortaokul öğrencileri fidan dikti

Diyarbakır'da eğitim veren Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Kent Ormanı'nda kendileri için hazırlanan alana 100 fidan dikti.

Polis hayranı küçük Efraim, akülü aracına kavuştu

Elazığ'da polislerin her fırsatta evine giderek ziyaret edip yalnız bırakmadığı doğuştan açık omurga rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 7 yaşındaki Efraim Yiğit'in akülü engelli aracı hayali gerçek oldu. Polislerin eşliğinde akülü aracına binerek süren Yiğit, en kısa sürede bu araçla polisleri ziyaret edeceğini söyledi.

Toplam 358 haber.