Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Tek gözlü evde yılanlarla yaşam mücadelesi veriyor

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde tek odalı evde yılanların içinde yaşayan kadın, yetkililerden kendisine ulaşacak yardım elini bekliyor.

Hayalini kurduğu tablete Ramazan öğretmen sayesinde kavuştu

Diyarbakırlı yardımsever öğretmen Ramazan Mervan Kurt, bayramlık dağıttığı sırada kendisinden tablet isteyen öğrencinin isteğini geri çevirmedi. Ramazan öğretmen, hayırseverlerden topladığı paralarla aldığı tableti, öğrenciye ulaştırdı.

Elazığ'da kalp gölü, doğal güzelliği ile dikkat çekiyor

Elazığ'da 2 bin 350 rakımlı Hazar Baba Dağı'nın 2 bin rakımında kaynağı ve akarı olmadan oluşan, kalp şeklini andıran göl doğal güzelliği ile dikkat çekiyor. Yeşile bürünen doğal güzelliğinin yanı sıra, kınalı ördekten martılara, bal arılarından çeşitli hayvanlara ev sahipliği yapan gölün oluşumu ise bilinmiyor.

Gönül Mimarları İnisiyatifinden Türkiye'nin korona virüs mücadelesine teşekkür

Gönül Mimarları İnisiyatifi üyeleri, Türkiye'nin yeni tip korona virüs sürecinde verdiği mücadele için teşekkür açıklamasında bulundu.

Halkın Başkanı Osman Güder Gönül Belediyeciliğin Lideri

Göreve Geldikten sonra A Takımıyla vakit kaybetmeden Hizmet Kalitesini en üst seviyeye çıkartarak önemli projeleri hayata geçirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder bölgesinde Battalgazi Belediyesinin çalışmalarının karşılığını vatandaş memnuniyetiyle almaya devam ediyor.

Elazığ'ın en yaşlı esnafı 85 yaşında işinin başına döndü

Elazığ'da 85 yaşındaki Mehmet Aslan, 60 yıldır işlettiği ancak Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında evinden çıkamadığı için ara verdiği bakkal dükkanına dönmenin mutluluğunu yaşadı.

Sosyal medya fenomenleri Dünya Çevre Günü'nde tarihi surları temizledi

Diyarbakır'da bir araya gelen sosyal medya fenomenleri, Dünya Çevre Günü'nde kolları sıvayarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surların içerisini ve etrafını temizledi.

Hesabına yanlışlıkla 38 bin TL yattı, iade etti

Elazığ'da bir kurumda engelli kadrosunda çalışan Ömer Faruk Özçelik, yanlışlıkla hesabına yatan 38 bin 717 TL'yi, bankaya giderek iade etti, örnek bir davranış sergiledi.

Millet Bahçesindeki yollara yol çizgileri eklendi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan Millet Bahçesindeki yollara yaya ve sürücülerin güvenliği için yol çizgileri çizildi.

4 mevsim akan, Nişankaya şelalesi baharla coştu

Elazığ-Tunceli arasında bulunan ve 4 mevsim akan, baharla birlikte coşan Nişankaya şelalesi, yaklaşık 1 kilometrelik vadisi ile de dikkat çekiyor. Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın, inceleme yaptığı şelalenin bölge turizmine kazandırılması hedefleniyor.

Elazığ'da üst yapı çalışmaları

Elazığ'da üst yapı kapsamında 4 mahallede kaldırım yenileme çalışması baylatıldı.

Şehirden köye dönüş başladı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, eskiden köy olan kırsal mahallelere göç başladı. Korona virüs vakalarının ardından Silvan ilçe merkezinde yaşayan vatandaş, kırsal mahallelere ev yapmaya başladı.

Tarım arazisine kimyasal atık dökenler suçüstü yakalandı

Diyarbakır'da özel bir firmaya ait olduğu değerlendirilen kamyonlar, tarım arazisine kimyasal atık dökerken vatandaşların ihbarı ile suçüstü yakalandı. Bağlar Belediyesi, geniş bir alanı kapsayan atıklarla ilgili olarak hakkında yasal işlem başlattı.

Elazığ'da vefalı öğretmen eğitimi, internet çeken tepeye taşıdı

Elazığ'da köyünde yaşayan tarih öğretmeni Alparslan Alemdaroğlu, internet çekmediği için evinden 1 kilometre uzaklıktaki tepede öğrencilerine online eğitim vererek örnek oldu.

Konakalmaz Şelalesi, baharla coştu

Elazığ'da kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Konakalmaz Şelalesi baharla birlikte coşkulu bir şekilde akmaya başlayarak görsel şölen sundu.

Büyükşehir Belediyesi kenti 2 milyon mevsimlik çiçekle süsledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 19 Ağustos 2019 tarihinde yapılan görevlendirmenin ardından başlattığı çalışmalar kapsamında 2 milyon mevsimlik çiçek üreterek kentin yeşil alanlarına kattı.

Elazığ'da yaban keçisi, şehir hastanesinin bahçesinde görüntülendi

Elazığ'da bir yaban keçisi, Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nin bahçesine kadar girdi, bunu görenler o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti.

Vaşak önce ağaçta görülmüştü, şimdi pusuda görüntülendi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde geçtiğimiz günlerde ağaçta fotoğraflanan vaşak, bu sefer otların arasında pusuda iken görüntülendi. Vaşak kendisini görüntüleyenler ile göz göze geldikten sonra hızla kaçtı.

Turgut Özal Bulvarı'nın yol çizgileri çizildi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun Turgut Özal Bulvarı'nda startını verdiği sıcak asfalt serme sezonunda caddenin asfalt işlerinin tamamlanmasıyla birlikte Ulaşım Daire Başkanlığı, yaya ile sürücülerin güvenliğini sağlamak için yol şerit çizgileri çizerek bulvarı hizmete hazır hale getirdi.

Toplam 358 haber.