Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İç Anadolu'ya uygun alternatif hububat çeşitleri Malya'da deneniyor

Kırşehir'de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı faaliyet gösteren Malya Tarım İşletmesinde alternatif hububat çeşitleri deneniyor.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkgözü Gümrük Kapısı'nın açılışında konuştu:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugünden itibaren başta Gürcistan olmak üzere, Kafkaslar ve Orta Asya'ya, Türkgözü ile daha güçlü şekilde bağlanmış olacağız." dedi.

Malatya'da esnaf ve ustaları için konteyner kent

Malatya’da küçük sanayi sitelerinde faaliyet gösteren mobilyacı, ağaç sanatkarları ve tamirci esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışanların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için 3 ayrı esnaf ve sanatkar odasının işbirliği ile yaptırılan 440 konteynerin alt yapı çalışmaları sürüyor.

Silah şirketi sinema sektörü için kurusıkı tüfek üretti

Konya'da av silahı imalatı yapan firma, patentini de aldığı kurusıkı tüfekle dış ticaretteki payını artırmak istiyor.

Keskin Ticari Faaliyet Olmayan İşyerleri Sırada Bekleyen Esnafa Verilecek

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Eski Rus Pazarında yapılan Ankara Çarşısı’nda kura ile dükkan verildiği halde gelip işyerini açmayanlara son kez süre tanındığını, ticari faaliyet gösterilmeyen işyerlerinin aylardır işyeri için sıra bekleyen esnaflara verileceğini belirterek, “Bütün mesuliyet bana ait” dedi.

Deprem Bölgelerindeki Elektrik ve Gaz Borçları İçin Başvuru Süresi Uzatıldı

Deprem bölgelerindeki vatandaşların enerji ve doğal gaz borçlarının silinmesi amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TOKİ Güvenlik Hizmetini Malatya Firmalarından Almalı

MTSO Başkanı Sadıkoğlu, 'Şehrimizde TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutlarının güvenlik işlerinin il dışından firmalara verilmesi Malatya'daki güvenlik şirketlerine yeni bir deprem etkisi yaratmıştır.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan TMO'nun mısır alım fiyatları açıklansın çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, mısır üreticilerinin artan girdi fiyatlarından etkilendiğini belirterek, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), mısır üretim maliyetlerini ve üreticilerimizin geçimini dikkate alan fiyatını açıklamalıdır." ifadesini kullandı.

Sertifikalı tohum ekilen 32 bin dönüm alanda yüksek verim elde edildi

Bolu'daki tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanılmasını amaçlayan proje kapsamında yüzde 50 hibe desteğiyle yaklaşık 32 bin dekar alana ekilen sertifikalı tohumlardan yüksek verim alındı.

Zorunlu Afet Sigortası'nın 2024'ün başında uygulamaya girmesi bekleniyor

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınmasını beklediklerini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Ekmek Fiyatlarında İndirime Gitti!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bünyesinde hizmet veren Halk Yiyecek ve İçecek Dağıtım İşletmeleri’nde (HAYDİ) satışı yapılan ekmeklerin fiyatında indirime gidildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan toplu sözleşmeyi değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyetinin yeni teklifini bugün vereceğini bildirdi.

Başkan Sadıkoğlu: Faizsiz kredi ve hibe desteği bekliyoruz

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’daki deprem hasarının görünenden daha fazla olduğunu belirtip, finans desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası Başladı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB Türkiye Ekonomi Şurası da Konuştu

Temmuz Ayında Malatya Havalimanı’nda 69.508 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2023 yılı Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu: 5 Bin Ton Yaş Kayısı İhracatı Gerçekleştirdik

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin yaş kayısıya ilgisinin her geçen yıl arttığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Bu sezon Malatya’dan yaklaşık 5 bin ton yaş kayısı ihracatı gerçekleştirdik” dedi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Tekirdağ'da konuştu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Bir defa bu bölgede çok ciddi bir kuraklık var, çok büyük bir üretim düşmesi var. Muhakkak suretle bu bölgedeki çiftçilerimize kuraklık yardımının yapılması lazım." dedi.

MTSO Başkanı Sadıkoğlu Talepleri Bakan Şimşek'e İletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sunulan dosyada şehrin ekonomik olarak yeniden ayağa kalkması için atılması gereken talepler yer aldı.

Başkan Sadıkoğlu: Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilmesinde teminat şartı kaldırılmalı

Depremzede işverenin her konuda desteklenmesi çağrısı yapan Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat depremlerinin üzerinden 6 ay geçti.

Toplam 4911 haber.