Günde Enkaz Temizleyemeyenler Bir Yılda Nasıl Ev Teslim Edecekler?'

İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez '90 günde enkaz temizleyemeyenler bir yılda nasıl ev teslim edecekler?' diye sordu

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez “90 günde enkaz temizleyemeyenler bir yılda nasıl ev teslim edecekler?” diye sordu
İYİ Parti İl ve İlçe Başkanlarıyla beraber Kahramanmaraş Merkezlerinde en fazla hassarı alan ilçelerden biri olan Akçadağ ilçesini ziyaret eden İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez enkaz çalışmalarının çok yavaş ilerlemesine tepki gösterdi.
“Akçadağ, Malatya’nın Bir İlçesi Değil Midir?”
İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez, “Malatya’da enkaz çalışmalarında yüzde 98’inin bittiği açıklamaları basında yer alıyor şimdi sormak isterim Akçadağ, Malatya’nın bir ilçesi değil midir? Akçadağ neden ötekileştirilmeye çalışılmaktadır. Enkaz çalışmaları burada neden yapılmamaktadır? Üç ayda enkaz çalışmalarını tamamlayamayanlar bir yılda nasıl evler yapacak ve teslim edeceklerini vaat edebiliyorlar. Seçim çalışmaları kapsamında gezdiğimiz yerlerde enkazlar halen yerinde duruyor. Ağır hasarı ortaya çevirmeye başladılar, orta hasarlıyı hafif hasarlıya çevirmeye çalışıyorlar. Enkazlar bir kenara yıkılmış evler dahi duruyor. İYİ Parti iktidarında kimse göz ardı edilmeden Hükümetin her imkânından yararlanacak. İmkânlar birilerine peşkeş çekilmeyecek. Verdiğimiz söz üzere yerinde dönüşüm ile evlerden ücret alınmadan teslim edilecektir.” dedi.
“900 Hane Var Dörtte Biri Daha Temizlenmedi”
Çalışmaların çok yavaş ilerlediğini belirten Ören Mahalle Muhtarı Birol Ören ise “Burada 900 hane var dörtte biri daha temizlenmedi. Böyle giderse biz bu evlerin yerine 4 – 5 yılda yenisini yapamayacağız. Bir an önce gayret edilerek bu enkazın kaldırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN