El Ele Vererek Bu Zor Günleri De Aşacağımıza İnancım Tam

Malatya ESKKK Başkanı Evren' Bu şehri Ayağa Kaldıracaksak Önce Esnaflarımızı Ayağa Kaldırmamız Gerekiyor'

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

   Malatya Esnaf ve Sanat Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Başkanı, TESKOMB Bölge Başkan Vekili Ali Evren, deprem afetinde zarar gören esnaflarımızı uygun kredi imkanlarıyla yeniden ayağa kaldıracağız dedi.

         Malatya ESKKK Başkanı TESKOMB Bölge Başkan Vekili Ali Evren, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerin başına Malatya geldiğini belirterek,” Deprem afetinin ardından maalesef şehrimizde büyük bir yıkım meydana geldi. 

 Yıkımın en fazla olduğu yerlerin başında ise çarşı merkezimiz geliyor. Bu şehri ayağa kaldıracaksak önce esnaflarımızı ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bu gerçeği bildiğimiz için hizmet binamız ağır hasarlı olduğundan  deprem afetinin ardından vakit kaybetmeden iki adet konteynır getirterek Vilayet Parkında çalışmalarına başlayan deprem bölgesindeki ilk kredi kooperatif birliği biz olduk. 

        Şu anda yaklaşık 1400 esnafımızın kredi talebi oldu, yaklaşık 600 esnafımızın kredi talebini karşıladık. Kredi noktasında sıkıntı yok sadece resmi işler zaman aldığı için ve talep çok fazla olduğundan kredi bekleyen esnaflarımız bulunmakta. Esnaflarımıza %7,5 faiz oranıyla kredi veriyoruz, ilk yıl ödeme yok. Çok cazip şartlar taşıdığı için de esnaflarımızın talebi de artıyor” dedi. 

        Daima esnaflarımızın yanında yer aldıklarını vurgulayan Başkan Evren,” Malatya esnafımızın her zaman yanındayız, destekçisiyiz, hizmet veriyoruz. Hep birlikte esnaflarımızı ayağa kaldıracağız, yeniden güzel günlerde buluşacağız. Adil olmak en büyük ilkemiz. Bundan dolayı da yıllardır esnaflarımıza başımız dik alnımız açık şekilde hizmet veriyoruz. 

     Kredi başvurularını eğer uzatılmazsa yıl sonuna kadar almaya devam edeceğiz. Şu anda iki kefille veya bir kefil bir arsa karşılığıyla, 6 Şubat depremlerinden önce Maliyede kaydı olmaları kaydıyla tüm esnaflarımızın taleplerine cevap vermek niyetindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda ne gerekiyorsa yapılsın şeklinde talimatlarının da olduğunu biliyoruz.

         El ele vererek bu zor günleri de aşacağımıza inancım tam. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın, canlarımız sağ olsun geri kalan tüm zorlukları aşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Esnafımız sahipsiz değil, çaresiz hiç değil” ifadelerini kullandı
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN