• Haberler
  • Genel
  • Doğu Anadolu'da Kuvvetli Yağış Alarmı: Sıcaklıklar Düşüyor

Doğu Anadolu'da Kuvvetli Yağış Alarmı: Sıcaklıklar Düşüyor

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inerken, özellikle Tunceli ve Bingöl'ün yüksek kesimlerinde çığ ve kar erimesi tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

Bölgede gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inerken, özellikle Tunceli ve Bingöl’ün yüksek kesimlerinde çığ ve kar erimesi tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji verilerine göre bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgârın güney ve doğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar örtüsü nedeniyle Tunceli ve Bingöl çevrelerinde çığ ve kar erimesi riskine dikkat çekti. Vatandaşların olası olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi. Ayrıca kuvvetli yağış ve yıldırım çarpmalarına karşı da uyarılar yapıldı.

İl ve ilçelerde günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Elazığ genelinde 13 ila 17 derece

Adıyaman genelinde 12 ila 19 derece

Malatya genelinde 14 ila 17 derece

Tunceli genelinde 12 ila 17 derece

Bingöl genelinde 10 ila 16 derece

Özellikle Malatya merkezde hava sıcaklığının 17 derece civarında olması beklenirken, ilçelerde gök gürültülü sağanak yağış gün boyu etkisini sürdürecek.

Uzmanlar, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguluyor.

Bakmadan Geçme

Malatya Sürmanşet - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
05326632592
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!