Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun bugün Türkiye'ye geliyor

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 6-8 Mayıs'ta Türkiye'ye resmî ziyaret gerçekleştirecek.

Ziyaret kapsamında Ankara'da yüksek düzeyli stratejik iş birliği toplantısı yapılacak.

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, 6-8 Mayıs'ta Türkiye'ye resmî bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ziyaret kapsamında, Türkiye ile Cezayir arasında kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı 7 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak.

Toplantıya iki ülkeden ilgili bakanların da katılması beklenirken, görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınacağı ve iş birliğinin geliştirilmesine yönelik adımların değerlendirileceği bildirildi.

Gündemde ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de yer alacağı, tarafların bu konularda fikir alışverişinde bulunacağı ifade edildi.

Ziyaret kapsamında Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin hukuki zeminini güçlendirecek çeşitli anlaşmaların imzalanmasının da öngörüldüğü belirtildi. 

İLKHA

Bakmadan Geçme

Malatya Sürmanşet - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
05326632592
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!