Bu çadıra bakan bir daha dönüp bakıyor

Malatya'da yaşlı bir çift, ağır hasarlı evlerinin yanında bulunan dama kurdukları çadırda yaşıyor. Çadırı gören dönüp bir daha bakarken, yaşlı çiftin gerekçesi ise oluşabilecek sel sularından korunmak.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya’da yaşlı bir çift, ağır hasarlı evlerinin yanında bulunan dama kurdukları çadırda yaşıyor. Çadırı gören dönüp bir daha bakarken, yaşlı çiftin gerekçesi ise oluşabilecek sel sularından korunmak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da vatandaşlar kendilerine dağıtılan çadırlarda kalıyor. Kent genelinde 80 bine yakın çadır kurulurken, Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Çamurlu Mahallesi’nde 90 yaşındaki Mehmet Karacan ve eşi Beyaz Karacan da ağır hasarlı evlerinin yanında bulunan beton dama çadır kurdu. Yerden bir hayli yüksek olan ve evin hemen yanında kurulan çadırı görenler dönüp bir daha bakıyor.

AFAD çadırını evin yanına sonradan yapılan beton yapı üzerine kurduklarını söyleyen Mehmet Karacan, “Başka yerimiz yoktu, mecburen buraya kurduk çadırımızı. En azından oluşabilecek selden de korunuyoruz. Burasını ben yaptım, evden ayrı bölüm. Çok sağlam burası” dedi.

Hayvancılıkla uğraşan Karacan, geceleri soğukta olsa çadırda kalmanın güvenli olduğunu söyleyerek, devletin de ilk andan itibaren afetzedelerin yanında yer aldığını ifade etti.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN