ABD'den İran'a 48 saatlik ateşkes önerisi
Fars Haber Ajansı, ABD'nin üçüncü bir ülke aracılığıyla İran'a geçici ateşkes teklifinde bulunduğunu duyurdu.
Haberin Özeti
- • ABD, Fars Haber Ajansı'na göre üçüncü bir ülke aracılığıyla İran'a 48 saatlik geçici ateşkes önerisinde bulundu.
- • Teklif, ABD'nin bölgedeki ciddi sorunları sonrası gündeme gelirken, gerilim Hürmüz Boğazı ve askeri operasyonlarla yoğunlaştı.
- • İran ise bu ateşkes önerisine sahada saldırılarını sürdürerek yanıt verdiğini, Fars Haber Ajansı bildirdi.
İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, ABD’nin üçüncü bir ülke aracılığıyla Tahran’a 48 saatlik geçici ateşkes önerdiğini bildirdi. İranlı üst düzey bir yetkiliye dayandırılan haberde, teklifin ABD’nin bölgede yaşadığı ciddi sorunların ardından gündeme geldiği belirtildi.
Ajansın değerlendirmesine göre, İran sahada saldırılarını sürdürerek ateşkes teklifine yanıt verdi. ABD ile İran arasındaki gerilimin Hürmüz Boğazı ve bölgedeki askeri operasyonlar üzerinden yoğunlaştığı, teklifin bu koşullar altında yapıldığı ifade edildi.
Bakmadan Geçme