• Haberler
  • Asayiş
  • 71 ilde uyuşturucu operasyonu: 903 şüpheli yakalandı

71 ilde uyuşturucu operasyonu: 903 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 71 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik son bir haftada düzenlenen operasyonlarda tonlarca uyuşturucu madde ele geçirilirken 903 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Özeti

  • İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 71 ilde son bir haftada düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında toplam 903 şüpheli yakalandı.
  • Operasyonlar kapsamında 1 ton 231 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 576 bin 660 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
  • Yakalanan 903 şüpheliden 373'ü tutuklanırken, 119'u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, diğerlerinin işlemleri sürüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 1 ton 231 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 576 bin 660 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

903 şüpheli yakalandı

Çalışmalar kapsamında toplam 903 şüpheli yakalanırken, bunlardan 373’ü tutuklandı. 119 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Operasyonların, 71 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, toplam 2 bin 385 ekip ve 5 bin 785 personelin görev aldığı ifade edildi. Ayrıca çalışmalarda 16 hava aracı ile 45 narkotik dedektör köpeğinin de kullanıldığı kaydedildi. 

İLKHA

Bakmadan Geçme

Malatya Sürmanşet - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
05326632592
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!