Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kenan Doğulu Bilgi Üniversitesi'nde konser verdi

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin, akademisyenler ve mezunları bir araya getirdiği BİLGİ Homecoming etkinliğinde sahne alan Kenan Doğulu, yoğun ilgiyle karşılandı. Düşmeyen temposu, hareketli şarkıları ve güçlü yorumuyla yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalan Doğulu, konserine dillerden düşmeyen parçalarından 'Issız Ada' ile başladı. En sevilen şarkılarını seslendiren Doğulu'ya santralistanbul Kampüsü'nü dolduran BİLGİ'li mezunlar eşlik etti.

Şapkayı, kırmızı perdeyle buluşturan DT Şapka Atölyesi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün 12 yerleşik bölgesinde ve turne sahnelerinde sezon boyunca sergilenen tüm oyunların şapkaları Ankara'da tiyatro kampüsü içinde yer alan Şapka Atölyesi'nde hazırlanıyor.

Emre Kaya Burdur’da yüzlerce hayranıyla buluştu

Burdur Gölü'ndeki çekilmeye dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Burdur Gölü Festivali'nde, sanatçı Emre Kaya verdiği konserde yüzlerce seveni ile buluşup şarkılar söyledi.

(ÖZEL) Tel Aviv'de yazılan oyunu Kosovalı yönetmen Ankara'da sahneleyecek

Devlet Tiyatroları (DT), Kosovalı yönetmen Nafiz Sami Gürcüali'nin yönetmenliğini üstlendiği, parçalanmış bir Filistinli ailenin hikyesinin anlatıldığı 'Maskeliler' oyununu Ankara seyircisiyle buluşturacak.

Devlet Opera ve Balesi 2019-2020 sezonunu tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi, yeni sezonda izleyicileri 193 prodüksiyon ve 794 temsille buluşturacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, 'Şu anda öngörüyoruz ki bu sezon geçtiğimiz sezonun da üzerine çıkacak. Yine rekorlar kıracağımız bir sezon olacak' dedi.

Ülkü Ocakları'ndan 'Çocuklar için Dede Korkut'

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Çocuklar İçin Dede Korkut isimli bir kitap yayımlandı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, yayımlanan ilk kitabı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye takdim etti.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığında Şeref Üyesi seçimi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Bilim Kurulu 24 Mayıs 2019 tarihli toplantısında Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz'ü şeref üyeliğine seçti.

Dünyada İlk Ve Tek: Gerçek Yoga Dergisi!

Dünyada İlk Ve Tek: Gerçek Yoga Dergisi!

Çankaya'da kültür sanat sezonu açıldı

Çankaya Belediyesi Eylül ayı ile birlikte kültür-sanat sezonunu açtı. Çankaya'nın üç büyük merkezinde Eylül'ün son iki haftasında tam beş etkinlik Başkentli sanatseverleri bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Gezen Sinema Tırı'nı uğurladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğinde hayata geçirilen 'Gezen Sinema Tırı' imkanları kısıtlı olduğu için sinema salonlarına gidemeyen çocukları sinemayla tanıştıracak. Bu kapsamda yapılan 'Gezen Sinema Tırı'nın uğurlama törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı.

ASO'da 'İmgesel Yorumlar' sergisi

Ankara Sanayi Odası ressam Nesrin Sazan'ın 'İmgesel Yorumlar' isimli kişisel resim sergisine ev sahipliği yaptı.

Kuşadası uluslararası fotoğrafçılık merkezi olacak

Yunan fotoğraf sanatçısı Stelios Demertzis'in 'Benim Gözümden Samos' isimli fotoğraf sergisinin açılışına katılan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, hedeflerinin Kuşadası'nın uluslar arası fotoğrafçılık merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

İzmir’de ilk kez bir Picasso sergisi açıldı

20. yüzyılın en büyük sanatçılarından, Kübizm akımının öncüsü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun gösteri dünyasını konu aldığı eserlerinden oluşan sergisi, 18 Eylül tarihinde Arkas Sanat Merkezi'nde açılıyor.

Ünlü Popçu Edis, Gastroantep’i coşturdu

2. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP), ünlü pop şarkıcı Edis'le coştu. Edis, sevilen şarkıları konser alanına akın eden genç hayranlarıyla birlikte seslendirdi.

(Özel) 'Altın Elbiseli Adam' Ankara'da

'Altın Elbiseli Adam Zırhı'nın da aralarında bulunduğu 'Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürü' isimli sergi Ankara'da sergilenmeye başladı.

Baraj suları çekilince köylüler buldu

Atatürk Barajı Göleti'ndeki gelgitler nedeniyle ortaya çıkan mozaikli tarihi yapıyı köylüler tesadüfen buldu. Gazeteciler ise tarihi yapıyı bataklıkta bata çıka görüntüledi.

Türk Kültür Şahsiyetlerinin Kısa Yaşam Öyküleri Serisi ve Çevirisi Çalıştayı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığınca düzenlenen 'Türk Kültür Şahsiyetlerinin Kısa Yaşam Öyküleri Serisi ve Çevirisi Çalıştayı', 11 Eylül'de kurumun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kırgızistan'da 'Anadolu Mektebi Aytmatov'un Memleketinde' paneli

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Dil Kurumu, Anadolu Mektebi, Avrasya Yazarlar Birliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğiyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 'Anadolu Mektebi Aytmatov'un Memleketinde' adlı panel düzenlendi.

Toplam 3097 haber.